Следвайте Гласове в ТелеграмПрисъда от една година лишаване от свобода при

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПрисъда от една година лишаване от свобода при
Коментари Харесай

Мъж от Вълчедръм получи една година затвор заради нарушаване на COVID мерките през пандемията

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Присъда от една година " отнемане от независимост " при първичен непоколебим режим и 10 000 лв. санкция получи 47-годишен мъж от Вълчедръм, нарушил Коронавирус ограниченията по време на изключителната епидемиологична конюнктура през 2020-2021г. 

Сънародникът ни работел във плантация в Англия. На 9 януари 2021 година се прибрал в България от Обединено кралство. Столичната Регионална здравна ревизия (РЗИ) му наложила десетдневна карантина, както претендирали въведените от Министерски съвет и здравния министър ограничения против разпространяването на COVID-19 за пристигналите от чужбина. И.В. Г., както са буквите на подсъдимия, заявил, че по време на карантината си ще обитава родния си Вълчедръм, област Монтана. 

Органите на Министерство на вътрешните работи наоравали инспекция два дни преди карантината да изтече - на 17 януари 2021 година Установили, че мъжът по това време обитавал на публично място в София.

По случая било формирано досъдебно произвеждане и И. В. Г. бил изправен пред Районния съд в Лом, който му постанови година " отнемане от независимост " при първичен непоколебим режим и 10 000 лв. в интерес на страната. Той има и предходни присъди. 

Присъдата предстои на обжалване и митинг в 15-дневен период пред Окръжен съд Монтана.

Инфо: dnes.dir.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР